divendres, 19 de desembre del 2014

MÉS APRENENTATGE-SERVEI

Els passats dies 17 i 18 de desembre de 2014 van tindre lloc els actes centrals dos projectes d'aprenentatge-servei a l'IES Càrcer, duts a terme pel Departament de música de l'IES Càrcer.
D'una banda, la continuació de la col·laboració amb BUSF (Bombers Units Sense Fronteres) i el seu "Convoy solidario por la educación", i per l'altra la 3ª edició del que ja és un agermanament amb l'Escola Infantil Municipal del Càrcer.

el dijous dia 18 de desembre, l'alumnat de 2n ESO B va fer una eixida al mercat d'Alcàntera del Xúquer per tal fer una actuació musical amb repertori nadalenc i continuar amb la venda de gots solidaris que es va iniciar al mes de juny. La recaptació en aquest dia ha sigut de 146€. Aquests diners, junt als 250€ que es recaptaren al més de juny, l'aportació de 20 € de l'AMPA, i 130€ més que s'han aconseguit amb la venda de gots per part dels alumnes als seus poblets fa un total de 546€ amb els que l'IES Càrcer contribuirà a millorar l'educació dels xiquets i xiquetes de l'Amazonia peruana. L'alumnat ho ha passat molt bé, a l'hora que han fet música i han contribuït a una causa solidària, amb tots els valors educatius que això comporta.


D'altra banda, al llarg de tot el mes de desembre s'han fet una sèrie de visites a l'Escola Infantil de Càrcer, EIM Càrcer, per fer unes sessions d'estimulació musical i compartir amb els menuts alumnes un matí. L'alumnat no només ha treballat conceptes musicals, sinó com adaptar-los als més menuts, com comunicar-se amb ells, empatitzar tant amb els alumnes com amb les educadores, conéixer el seu treball i sobretot recordar vells temps.Durant una estona han descobert el seu costat més tendre, i a l'hora també s'han sentit molt bé al veure que tots, independentment de les capacitats i/o més o menys èxit en secundària, podien ajudar els menudets, o consolar-los, o jugar, ... Ha estat molt emocionant.