dijous, 19 de novembre del 2015

COMENÇA EL PROJECTE D'APRENENTATGE-SERVEI AMB L'ESCOLA INFANTIL

Durant les properes classes de música l'alumnat de 2n d'ESO es prepararà investigant, assajant i descobrint coses sobre els bebès de 0-3 anys per tal d'anar ben formats a les sessions d'estimulació musical que tindran lloc al mes de desembre. Pel moment ací vos deixe un preciós dibuix i les aportacions de l'alumna Noèlia Conca (2n ESO C).

QUÈ ÉS L'ESTIMULACIÓ PRIMERENCA?
L’estimulació primerenca consisteix en proporcionar al bebè i al xiquet les millors oportunitats del desenvolupament físic, intel·lectual i social per a que les seues capacitats i habilitats li permitixquen ser millor de lo que haguera sigut. L’estimulació primerenca és un conjunt d’activitats que poden ser aplicades des del NAIXEMENT  fins els 6 0 7 anys del xiquet, la franja d’edat amb major PLASTICITAT CERBRAL.
Parlar amb el bebès ajuda al fet que les seues neurones es connecten amb la part auditiva del cervell. És molt important que des de molt xicotet, quan parlem al bebè, mantinguem una CONVERSACIÓ COM SI POGUERA ENTENDRE’NS, fer pauses i esperar si ell reacciona, tractant de comunicar-se. D’aquesta forma estem treballant l’atenció i l’interès pel llenguatge. Als bebès els encanta que els CANTEM, que els recitem RIMES mentre juguem amb ells, gràcies a aquestes primeres experiències, el seu cervell s’anirà desenvolupant com a òrgan capaç de pensar i sentir.
Les capacitats psicomotrius són MOVIMENTS FÍSICS dels bebès. És el conjunt d’interaccions cognitives, emotives, simbòliques i motrius. És l’acció del sistema nerviós central que crea una consistència en el xiquet sobre els moviments que realitza a través dels passos.
CONSULTA LES MATÈRIES A INVESTIGAR ACÍ: